EnglishSwedish

Långfärdssegling

Vectran – långlivad

Det här är segelduken som de flesta inte sett eller hört talas om. Den är oftast ute på de blå haven sjömil efter sjömil. Den är till färgen gultonad, off white. Polyester är den huvudsakliga byggfibern. Som armering är Vectran-trådar invävda och förhöjer egenskaperna.

Duken tillverkas i vävstol och man talar om den långa riktningen varpen, och den korta väften/inslaget. Vi kom i kontakt med Vectranduken då vi var Hood Sailmakers för Sverige under 3 år. Vi fick erfara hur den långlivade duken användes på stora båtar runt om i värden. Vi har tillverkade många vectransegel sedan dess och de står sig fantastiskt. Duken ingår numera i vårt huvudsortiment.

Seglets anpassning

– Extra tvärsömmar

– Seglets horn kläs in med UV-tåligt material för att skydda

Referenser

Malala

Skeppare Anders Eriksson började sommaren 2018 sin ensamsegling non-stop runt jorden med S/Y Malala med komplett ställ i Vectran och praktiska produkter som t.ex. Lazybag. Flera speciallösningar utrustades på seglen. Anders var ute på sin seglats i 273 dagar utan gå i land. Seglen satt uppe dygnet runt.

Muckle Flugga

Muckle Flugga – inshore. En varm och go kämpe, vanligtvis ute bland de skotska öarna i den strida strömmen, hittar vi på trång kryss från Lysekil mot Gullholmen.
Här gäller slitstarka Vectransegel.

Cigale 14

Offertförfrågan

Skicka in din förfrågan! Vi svarar så fort vi kan. Vi har över 1600 båtar i våra register!

Genom att skicka in uppgifterna godkänner du hur vi använder dina uppgifter. Läs mer här.