EnglishSwedish

Lazybag

Det integrerade kapellet Lazybag är ett bomkapell som sluter tätt runt travarna och monteras i bomskenan.

Lazybag och fronthätta tillverkas i ett kraftigt smutsavvisande material som skiljer sig något från traditionell kapellväv. Ytan är glatt vilket underlättar rengöring och insidan är en mycket slitstark väv. Kapellet tillverkas i fyra maritima färger; ljusgrå, mörkblå, mellanblå och sand.

Lazybagen kan även tillverkas i vanlig kapellväv i alla fabrikat.

Lazybag Cruising

Vår vanligaste modell är utrustad med lattor på bägge sidor, fyra fästen för Lazy Jacks (läs nedan) och dragkedja. Detta gör det möjligt att i princip bara släppa storfallet, dra igen dragkedjan och gå i land. Dragkedjans placering på sidan av kapellet förenklar hanteringen och förhindrar läckage. Kapellet tillverkas i ett kraftigt smutsavvisande material som skyddar storseglet effektivt. Materialet är tätt, och ventileras med hjälp av ett nät på undersidan av kapellet. Kapellet är öppet längst fram och längst bak för att revning av storseglet skall vara möjligt.

Eftersom Lazybag monteras i bomskåran passar lösfotade storsegel bäst, alltså då seglet inte är utrustat med ett bomlik. Har storseglet ett bomlik kan detta helt enkelt läggas utanför skåran. Alternativt lämnar du in ditt storsegel för att få det lösfotat.

Lazybag sport

Sportmodellen bygger på samma grundidé, men har utrustats med ytterligare finesser för att minimera kapellet vid segling.

Kapellet har strax ovanför lattfickorna en dragkedja på varje sida vilket gör att överdelen av kapellet kan demonteras helt och stuvas undan. Lazy Jacks-tamparna kan med fördel fällas fram till masten för att lätt  kunna rulla ihop kapellet längs bommen och säkras med de band som är förmonterade inne i kapellet.

Lazy jacks

Lazy Jacks är namnet på de tampar som hjälper storseglet att falla på plats vid nedtagning och revning. Dessa monteras med fördel cirka 20cm ut på spridarna, förslagsvis genom två block och ned längs masten där längden kan justeras.

Vissa enspridar-riggar har låga spridare vilket kan orsaka en ofördelaktig vinkel på Lazy Jacks-tamparna. I dessa fall kan det vara till fördel att montera små block direkt mot masten något högre upp. Aktersta Lazy Jacks-tampen kan med fördel ta vägen om bomnocken för att avlasta fästet i kapellet som annars får ta stor belastning.

Fronthätta

När båten lämnas under längre perioder, eller om du ligger i ett mycket utsatt läge kan man med fördel montera en fronthätta på sin Lazybag. Fronthättan ger ett extra skydd och sluter tätt runt masten.

Förslutning sker med åtsnörpning kring masten och dragkedja på framsidan.

Offertförfrågan

Skicka in din förfrågan! Vi svarar så fort vi kan. Vi har över 1600 båtar i våra register!

Genom att skicka in uppgifterna godkänner du hur vi använder dina uppgifter. Läs mer här.