EnglishSwedish

Storm & Hårdvindsegel

Windy omslagfock

De flesta båtar är idag utrustade med rullsystem vilket kan orsaka problem vid byte från rullgenua till stormfock. Lösningen finns i vår omslagsfock “Windy”, ett segel som hissas utanpå den ihoprullade rullgenuan med hjälp av spinnakerfallet. I förliket sitter en kanal som fästs med hakar runt den inrullade genuan och seglet halsas i däck. Windy fungerar såväl som hårdvindsfock som stormfock.

Maximal yta enligt ORCI: FH x FH x 0,135

4m²

6 800 kr

6m²

8 700 kr

8m²

9 200 kr

10m²

11 800 kr

13m²

15 400 kr

Priser inklusive moms exklusive frakt

Stormfock

Stormfocken är det minsta förseglet och en viktig säkerhetsåtgärd i synnerhet vid långseglingar. Detta segel måste vara orangefärgat för att tillkalla uppmärksamhet. Hårdvindsfockar tillverkas oftast i grov dacronduk för att kunna hantera tuffa väderförhållanden. Inga lattor används, utan akterliket är utskuret då seglet bör klara av tuffa väderförhållanden. Beroende på hur din rigg ser ut och hur seglet skall användas presenterar vi här två alternativ.

FH X FH X 0,05
STORMFOCK

Traditionell stormfock

För riggar utan rullsystem, eller med ett inre förstag sätts en stormfock med pistolhakar. Försärkta horn och sömmar gör seglet starkt i tuffa väderförhållanden. Skothornet är högt skuret och förliket utrustas med kraftiga pistolhakar.

Stormbag

Stormbag är ett dubbelt segel som sätts på var sin sida av det inrullade förseglet. Seglet levereras i en PVC-väska och kan sättas från sittbrunnen från sin förpackning. En säker hantering för ensamseglaren.

4m²

9 075 kr

6m²

11 112 kr

8m²

14 150 kr

10m²

16 650 kr

13m²

20 075 kr

Priser inklusive moms exklusive frakt

Trysail

P x E x 0,175

Offertförfrågan

Skicka in din förfrågan! Vi svarar så fort vi kan. Vi har över 1600 båtar i våra register!

Genom att skicka in uppgifterna godkänner du hur vi använder dina uppgifter. Läs mer här.