EnglishSwedish

Rullgenua

Rullgenuan är det segel som ofta används mest. Rullsystemet göra att seglet är lätt att hantera, och med sin revfunktion fungerar i de flesta vindar. Rullgenuan kan anpassas efter samtliga rullsystem, vi är återförsäljare av alla. 

Läs mer om rullsystem här.

Segelyta

Segelytan bestäms av hur långt bak på skotskenan seglet designas. Ofta designas en rullgenua något mindre än en maxgenua för att förenkla hanteringen och ge bättre seglingsegenskaper vid revning då skotpunkten inte blir lika hög.

Vi har delat in våra rullgenuor i tre modeller.

FG1

Maxrullgenua

Maximal yta 150% som oftast når hela vägen till skenans akterkant.

FG2

Standardrullgenua

140% ger bättre egenskaper i såväl hantering som revning. Detta är vår vanligaste design.

FG3

Mindre rullgenua

120-130% passar för tuffare förhållanden och när man vill undvika detaljer på masten som kan slita på seglet. Detta kan vara det enda alternativet för båtar med mycket korta skotskenor.

UV-skydd

Ett segel som alltid är utsatt för väder och vind kräver ett UV-skydd för att skydda akter- och underlik. Vi syr alltid på våra UV-skydd på seglet för bästa resultat. UV-skyddet är en tunn UV-behandlad väv med lång livslängd. Vanligaste färgen är grå, men finns även i mörkblå, mellanblå, röd, svart och vit.

Rullkompensator

Då ett segel har en inbyggd form och samtidigt önskas rullas upp på en i det närmsta helt rakt rullsystem krävs en rullkompensator som tar hand om buken vid inrullning. Detta reducerar seglets form vid inrullning, minskar veckbildning och gör seglet lämpligt för revning genom att rulla in ett par varv. Rullkompensatorn monteras längs förliket.

 Genua

På tävlingsbanan är det vanligt att genuan sitter i en profil eller med pistolhakar istället för på rulle. Ofta styr klassregler dessa segel. 

Vi har delat in våra genuor i tre modeller. 

G1

Maxgenua

Maximal yta 150% som når hela vägen till skenans akterkant.

G2

Genua II

En något mindre genua som kan jämföras med en 140% rullgenua.

G3

Genua III

Passar för tuffare förhållanden. Tillverkas i en grövre duk. 

Hakar eller profil

En genua kan fästas längs förliket på olika sätt. Det mest klassiska är pistolhakar, men både enklare Z-hakar i komposit och lite exklusivare hakar från Wichard förekommer. Är båten utrustad med profil hissas seglet i den istället

Offertförfrågan

Skicka in din förfrågan! Vi svarar så fort vi kan. Vi har över 1600 båtar i våra register!

Genom att skicka in uppgifterna godkänner du hur vi använder dina uppgifter. Läs mer här.